Den här veckan alltså. Ner som en pannkaka och upp som en sol, ungefär. Jag kan inte förstå att det är midsommar om en vecka och får smärre panik av att tiden just nu verkar gå i fast forward. Jag längtar samtidigt efter semester men önskar att våren hade varit lite bättre vädermässigt. Det känns som att vi gick från februari till juni och det är inte utan att jag känner mig lite snuvad på våren. Nåväl, det är bara att hänga med, som det brukar vara. Den här veckan i matväg då? Dragonsås, bolognese och pizza, bland annat:

I måndags lagade vi pasta bolognese, vilket händer typ… aldrig hos oss. Jag gjorde såsen på Anammas sojafärs och toppade med slätbladig persilja, riven parmesanost och svarta oliver.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på en bulgursallad med kikärtor, tomater, mynta, kronärtskocka, granatäpple och salladslök. Till salladen åt vi sojastimlor/nötfärsbiffar och en kall yoghurtsås med vitlök och finhackad mynta.

I onsdags plockade vi fram majstortillas ur frysen och gjorde tacos! De fyllde vi med jerkkryddadade chicken style strips från Fry’s, portobellosvamp och lök, riven ost, mangosås och salsa på småtomater, pressad lime och salladslök.

I torsdags stannade vi till på Wrapped vid Korsvägen och åt middag innan vi traskade vidare mot Liseberg. Jag tog en naked burrito med lime- och korianderris, rostade grönsaker, svarta bönor, picklad rödkål, riven ost och stark salsa. Calle slog till på en likadan fast med carnitas och Clara festade till det med bönor, nachos och guacamole.

I fredags hade vi pizzafredag på landet, och toppade gjorde vi som alltid med med tomatsås, riven ost, kronärtskocka, lök, peperoni och paprika.Till efterrätt åt vi Bibbis hallongrottor.

I lördags gjorde Bibbi kyckling/quornfilé med (skedätargod) dragonsås som vi åt med ugnsrostade grönsaker och en grönsallad (dressad med min favoritvinaigrette med rapsolja, vitvinsvinäger, riven vitlök och svartpeppar). Till efterrätt åt vi jordgubbar med grädde och socker.

 

Idag är det söndag och vi har suttit ute och ätit middag med utsikt över havet. (Livet på en pinne, som vissa hade sagt…) Idag har vi ätit en grekisk sallad tillsammans med ajvar-marinerad quornfilé (till mig och grillade nötfärsbiffar till de andra) och en kall yoghurtsås med ajvar. Till efterrätt åt vi fredagspralinerna från Kanolds.