Den här helgen har varit välbehövlig och lugn. Regnet har öst ner idag men det har inte gjort så mycket, vi har skrotat omkring här på landet och fixat med det ena än med det andra – städat, tvättat, busat, gjort granola, tvättat bilen (!) och så har vi gjort en rödvinssås som blev fantastiskt god. I matväg har veckan sett ut såhär:

I måndags skulle jag göra något “snabbt och enkelt” efter jobbet men kom hem från affären med ingredienser till en paj. Det blev favoriten med rucola- och tomatfyllning som vi åt tillsammans med auberginerullar (fyllda med ost) och spenat- och basilikasås (mixa matyoghurt, babyspenat, basilika och vitlök, smaka av med salt och peppar).

I tisdags gjorde vi en riktigt fin sallad med kamutvete, jordgubbar, kronärtskocka, tomat och honungs-dijonvinaigrette. Till salladen hade vi en grillad getostmacka med pekannötter på toppen.

I onsdags plockade vi fram våffeljärnet och gräddade ett gäng matiga våfflor till middag. Jag hade slattar av konstiga mjölsorter i skafferiet som behövde användas upp så i smeten hade vi bland annat mandelmjöl, hasselnötsmjöl och en gnutta grahamsmjöl. Toppade gjorde vi med gräddfil, rödlök, västerbottensost, tångrom och avokado.

I torsdags slängde jag ihop en snabb pasta med svamp, lök och parmesanost innan vi packade ihop oss och gick mot Liseberg. Till pastan åt vi en tomat- och mozzarellasallad.

I fredags var det pizzakväll på landet. Toppade gjorde vi som alltid med lite blandad kompott, bland annat kronärtskocka, svarta oliver, lök och ananas. Till efterrätt åt vi som alltid praliner från Kanolds. Favoritsmaken just nu? Passionsfrukt, tror jag. Ljuvlig.

I lördags var det fint väder (trots dystra regnprognoser…) så vi grillade, såklart. Majskolvar och gemsallad till mig, karré till de andra. Till det hade vi nypotatis, tomat- och löksallad och aioli.

Idag är det söndag och vi har just ätit quornfilé (och oxfilé till de andra) med nypotatis, rödvinssås, sallad och en klick boursinost. Ljuvligt gott.