Det här är inget recept för märkvärdighetsministeriet men det är enkla, goda vegbiffar som går på ett kick att blanda ihop. Jag brukar mixa lite slarvigt så att det fortfarande finns lite hela kikärtor i smeten, det är gott!

Smaksättningen med gräslök, citronskal och chiliflakes är fantastisk! Receptet kommer ursprungligen från Köket och Lisa Lemke.

Kikärtsbiffar med ajvaryoghurt

2 portioner + matlåda

1 burk kikärtor (400 g)

1 ägg

1 dl mandelmjöl

1 stor vitlöksklyfta

1 citron, skalet

0,5 tsk torkade chiliflakes

salt, svartpeppar från kvarn

1 knippe gräslök, finhackad

olja att steka i

yoghurt + ajvar relish (=sant)

Mixa samman alla ingredienser till bönbiffarna, smaka av med salt och peppar och låt stå i ungefär 10 minuter. Forma smeten till biffar och stek på medelvärme i rikligt med olja på varje sida tills de har fått färg. Blanda yoghurt och ajvar till en sås och ät biffarna och såsen med en stor sallad.