Skulle gärna småprata med jag har inte tid! Idag sänds nämligen första avsnittet av nya säsongen av Twin Peaks (!!!) och jag och Calle kollar på de gamla avsnitten för att komma in i rätt stämning. Without further ado – baklängesmatsedeln at your service:

I måndags fick vi ihop en riktig festmåltid av kylskåpsrester och skafferirens! Hommous med massor av tahini, rester av tabbouleh, en kall sås på yoghurt och ajvar relish, grönkålssallad med belugalinser och tomater och färdiga kikärtsbiffar till det.

I tisdags var jag ute och åt med mina kompisar och vi träffades den här gången på Natur. Jag slog till på en rotselleri med brynt hasselnötssmör och lite andra godsaker och till efterrätt beställde jag in en bit ost med knäckebröd och en morots- och vaniljmarmelad.

I onsdags var vi Skåne tur och retur på begravning så middag åt vi innan vi åkte hem mot Göteborg igen. Det bjöds på landgång modell jättestor med olika ostar, massor med grönsaker och majonnäs.Till efterrätt åt vi schwarzwaldtårta och kaffe.

I torsdags var det varmt ute så vi gjorde en caesarsallad som vi åt med quornfilé marinerad i soja, pressad citron, sweet chilisås och svartpeppar. Toppade gjorde vi med krutonger och parmesanost.

I fredags fick vi besök av fina Stockholmsvänner och självklart åt vi pizza. Intet nytt under solen gällande topping så som alltid hade vi mozza, kronärtskocka, lök och jalapenos.

I lördags hade vi 35-årskalas/after run hemma hos oss med ett helt gäng med kompisar. Jag hade förberett all mat i förväg och bjöd på en bönchili som vi åt med gräddfil, riven cheddarost, limeklyftor, färsk koriander och surdegsbröd. Till efterrätt åt vi en vaniljglass med bourbon och praliner från Cacaofoni till det.

Idag är det söndag efter att hela gänget åkt hem idag gick jag, Calle och Clara till Liseberg och hade en alldeles fantastiskt kväll där, som alltid. På väg tillbaka köpte vi med oss indisk mat från Masala! Jag slog till på en paneer i en stark sås med rödlök, grön och röd paprika och tomat och Calle åt en kyckling med bockhornsklöver. Till det hade vi papadums, raita, pickles och chutney. Starkt och gott.