Den här veckan har det inte blivit sådär jättemycket matlagning, kan man väl säga. En kväll har vi ätit ute, en kväll köpte vi med oss mat hem och en kväll hade vi MBT. Där emellan har vi gjort några klassiker och firat fredag med pizza och flamingodrink.

I måndags var jag vrålhungrig när jag kom hem från yogan så vi plockade fram mexicali nuggets från frysen och blandade ihop en snabb rå-slaw på färsk vitkål, pressad lime, salt och mosad avokado.

I tisdags spenderade vi eftermiddagen på Universeum och på väg hem slank vi inom Familjen och åt middag. Calle åt råbiff och jag slog till på färskpotatis, sotad grön sparris, beurre blanc och ramslök. Två tummar upp från samtliga i familjen, som alltid.

I onsdags hade vi MBT med tema La France hemma hos oss! Jag bjöd på en bakad brieost, toppad med grovhackade pekannötter, lönnsirap och fikon. De andra hade med sig allt från ugnsrostad potatissallad, dragondressade bönor, baguetter och ostar till plommonclafoutis, tartelette med nötter och karamell och macarons.

I torsdags var vi på Liseberg och på väg hem gick vi inom Wrapped och köpte med oss burritos hem. Jag tog en vegetarisk med lime- och korianderris, svarta bönor och ungsrostade grönsaker och Calle körde på en med carnitas. Toppade gjorde vi båda med pico de gallo, salsa, picklad rödkål och riven ost.

I fredags hade vi en efterlängtad hemmakväll! I sedvanlig ordning begav vi oss till Saluhallen efter jobbet för att inhandla godsaker inför helgen och till middag åt vi pizza, som alltid toppad med tomatsås, mozza, kronärtskocka och lök. Jag kluttade även på Kaxige Kal från Sommarhagen och Calle hade fänkålssalami.

I lördags gjorde vi en auberginegratäng som vi åt med en grönsallad och balsamicokräm. Till efterrätt åt vi praliner som var kvar från fredagen.

Idag är det söndag och vi kom just hem från ett besök på Liseberg! Innan vi traskade dit förberedde jag en tabbouleh och marinerade några quornfiléer i sweet chilisås, citronsaft, svartpeppar och soja. När vi kom hem stekte vi på quornfiléerna och blandade en enkel sås på grekisk yoghurt, finhackad mynta, riven vitlök och en gnutta salt.