Jag får väldigt ofta frågor om restaurangtips i Göteborg. Var finns bästa veganmaten? Var kan man ta med sig kids? Och finns det någon bättre uteservering än Storans? Jag är knappast någon expert på Göteborgs restaurangliv eftersom vi 1. allt som oftast går till samma ställen 2. inte är ute och rullat hatt sådär hysteriskt ofta längre och 3. rör oss i ganska små cirklar. Trots det har vi såklart lyckats samla på oss en del guldkorn genom åren så håll tillgodo – jag har väckt liv i Matrepublikens Göteborgsguide, den här gången version 2017.

Wrapped I Södra vägen I Lorensberg

Det finns ett helt gäng olika Wrapped i stan numera, men vi går allt som oftast till den på Södra Vägen (nästan precis vid Korsvägen) eftersom den är närmst. Och bäst. Meximat, bra vegetariska alternativ och dessutom med rättigheter så man kan ta sig ett glas till maten.

Texas Longhorn I Södra vägen I Lorensberg

Jag vet att Texas Longhorn primärt är en köttrestaurang deluxe men jag kommer alltid ha med det här stället på min lista. Varför då? För att de har fantastiskt goda vegetariska fajitas, och en jalapenorelish som inte är av denna värld. Ingen uppsjö av vegetariska alternativ direkt alltså, men det vägs upp av att det som finns är riktigt bra.

Familjen I Arkivgatan I Lorensberg

Vår favoritrestaurang i Göteborg, alla kategorier och evig etta på vår lista. Alltid fin mat, alltid grym service och drinkarna är bäst i stan.

Aldardo I Kungstorget I Innanför vallgraven

Ett mecka om man gillar italienska delikatesser, vilket vi gör. De har några sittplatser där inne och på sommaren har de uteservering. Bra lunchställe.

Saluhallen I Kungstorget I Innanför vallgraven

De fredagar vi är i stan har vi som tradition att gå ner till Saluhallen och handla godsaker inför helgen. En runda till Kanolds är nödvändig, ostar köper vi hos Hildas (mycket franska gottigheter) eller Hugo Ericson (många svenska godbitar) och oliver, färsk pasta och andra godsaker köper vi på Capris Delikatesser.

Natur I Geijersgatan I Lorensberg

Ganska pytteliten restaurang med god mat och framför allt väldigt goda naturviner. Väldigt ofta fullt så inget ställe man direkt “slinker in på”.

Viktors Kaffe I Geijersgatan I Lorensberg

Hit går vi och dricker kaffe på helgen, men jag är egentligen mest bihang till Calle som ÄLSKAR Viktor och hans kaffe.

Stranger I Kungstorget I Innanför vallgraven

Man måste älska det här relativt nya drinkstället med hemlig entré, fantastiska drinkar och trevlig personal.

Korv United I Magasinsgatan STÄNGT!

Den här korvvagnen på Magasinsgatan är en stående favorit i vår familj. Stor guldstjärna för att de har vegetarisk korv som dessutom är riktigt god! Jag äter helst min korv i bröd med ett lass surkål och stark senap.

Burgersson I Skanstorget I Linnéstan

Åh, alltså Burgersson. Vart ska jag börja? Vårt ständiga lördagslunchak där vi äter burgare, dricker öl/bubbel/lemonad och älskar livet.

Champagnebaren I Kyrkogatan I Innanför vallgraven

Älskar det här stället. Enkel mat (grym ostbricka!) och bubblet är såklart inte av denna värld. Ljuvlig innergård med mysig uteservering.

Thali I VärmlandsgatanSTÄNGT!

Helvegetarisk indier på en lugn gata i Linnéstan. Massor med spännande rätter på menyn och restaurangen är Kravmärkt. Fint, tycker jag!

Fratelli Gridelli STÄNGT!

Gömd liten pärla (i närheten av Scandinavium) som säljer italienska godsaker (bland annat tipo 00-mjöl som vi har i vår pizza- och pastadeg). Det finns även kaffe och mat, såklart.