Glad Valborgsafton! Vi är kvar på landet och har haft en riktigt fin helg. Igår var det födelsedagskalas för mig, och idag har vi suttit på trädäcket nästan hela dagen och njutit av fint väder och god drink. Resten av matveckan har sett ut såhär:

I måndags gjorde vi vegetariska biffar smaksatta med bland annat lime och röd chili. Biffarna delade vi på hälften och stoppade ner i ett hjärtsalladsblad och toppade med rostad kokos, färsk koriander och en sås på mango chutney och limejuice. Receptet är signerat Lotta Lundgren och fick två tummar upp av både mig och Calle.

I tisdags jobbade både jag och Calle sent så när jag stegade in på Coop för att handla blev det den enda rätta utvägen – den här enkla, krämiga pastasalladen med pesto, fetaost, purjolök och crème fraiche som är helt fantastiskt god! Så många gånger den har räddat oss när vi varit hungriga och inte orkat laga mat.

I onsdags jobbade jag sent så när jag kom hem hade Calle fixat raggmunkar som vi åt med rårörda lingon och rivna morötter.

I torsdags var jag ute och åt med några kollegor och vi var på Enoteca Sassi som ligger på Teatergatan några kvarter bort från där vi bor. Vilken pärla! Jag åt (såklart…) en stor ostbricka och drack rödvin till det. Till efterrätt beställde jag in favoriten tiramisù, såklart…

I fredags åkte vi till landet och när vi kommit upp åt vi sojabiff med en gräddsås smaksatt med dijonsenap, riven vitlök och citronskal. Som tillbehör hade vi ris och en stor vitkålssallad med vinaigrette.

I lördags fyllde jag år och det firades med stort kalas på landet. Innan maten fick gästerna bubbel, crostinis med tapenade och de här tunnbrödsrullarna med getost och röd pesto. I matväg bjöd jag på fransk potatissallad med haricot verts, vegetariska biffar och marinerad fläskfilé, mammas franskbrödbullar (JA de heter bullar även om de tekniskt sett är frallor…) och smör och en god, lagrad ost till det. Till efterrätt åt vi en ljuvlig choklad- och hallonmoussetårta som jag beställt från Margaretas, konditoriet där Pernilla håller ställningarna, och förutom tårta bjöd jag på banoffeepaj, kärleksmums och kanelbullar.

Idag är det söndag och Valborgsmässoafton! Hela min familj är kvar på besök tills imorgon och snart ska vi tända grillen. Vi ska äta bulgursallad, salsa med tomat, koriander och röd chili, tzatziki och flankstek/sojabiff till det. Till efterrätt har mamma gjort en stor fruktsallad som vi ska äta med vispad vit chokladkesella. Hoppas ni har haft en fin helg!