Den här veckan har varit bra i matväg! Kidneybönsgratängen vi åt i tisdags är en riktig favorit och saffranspastan våra vänner bjöd på i fredags var en riktig höjdare. Annars? Helgen har bjudit på fint väder, ÄNTLIGEN, och jag laddar inför kommande vecka – jag fyller nämligen 35 år och det ska jag fira med kalas på landet. Tema: FLAMINGO. Såklart.

I måndags kom vi hem till stan efter några dagars påskfirande på landet och vi plockade fram lite kylskåpsrens och fick ihop jerk-kryddad tofu som vi åt med sallad, avokado, mangosås i wraps. Santa Maria har ju släppt ett helt gäng med nyheter och just de här produkterna sprang jag förbi på Coop förra veckan och tyckte att de lät spännande. Väldigt gott, hur som helst, och såsen är en riktig favorit.

I tisdags gjorde jag en kidneybönsgratäng med smak av chipotle och koriander. Gratängen toppade jag som vanligt med ett täcke av crème fraiche, ägg och riven ost och det hela åt vi med sallad och chipotlesås.

I onsdags fixade vi väldigt enkla men ack så goda kikärtsbiffar som vi åt med yohurt-ajvarsås (matyoghurt blandat med ajvar relish, harissa, salt och svartpeppar) och en stor vitkålssallad till det.

I torsdags festade vi till det med en broccoli- och gorgonzolapaj som vi åt med sallad, ett stort lass tomater och balsamicokräm.

I fredags var vi på middag hos kompisar som bor några kvarter bort och de bjöd på en ljuvlig saffranspasta med sockerärtor och kikärtor (och skaldjur till de andra). Till efterrätt åt vi jordgubbar och banan som vi doppade i smält, mörk choklad.

I lördags hade vi flamingo- och pizzafredag lite sådär försenat eftersom vi inte var hemma på fredagen. Vi drack varsin moscow mule och på pizzan hade vi mozza, färska tomater, färsk jalapeno, grillad paprika och kronärtskocka. Efter att pizzan kommit ur ugnen smulade jag över Kaxige Kal, min nya favorit-mögelost från Sommarhagens Gårdsmejeri.

Idag har vi varit hos min bror med familj och vi har premiärgrillat! De bjöd på en uppsjö av godsaker – majskolvar, aubergine, halloumi, spett med svamp, paprika och smålökar, pommes frites och BBQ-sås. Ljuvligt.