Påskvecka betyder kortvecka och vi har som vanligt firat på landet. Imorgon är vi extralediga eftersom det är annandag påsk och då åker vi mot stan igen. I matväg har den här veckan bjudit på allt från påskbuffé till italienska delikatesser – inget att klaga på, med andra ord.

I måndags hade vi saker att fira så vi gick till Farelli’s här i kvarteret och åt pizza och skålade i bubbel! Pizzan var toppad med chili, svamp och parmesan och var jättestor och jättegod.

Vår egen färska pasta – minst lika god som den man köper!

I tisdags kom vänner över på middag och jag och Clara hade varit i Saluhallen och bunkrat godsaker innan gästerna kom. Vi var hos den trevlige mannen på Capris delikatesser och köpte med oss massor med olika sorters färsk pasta, en burk tomatpesto, skrynkliga oliver, kallskuret och cantucciniskorpor. Pastan kokade jag i saltat vatten och blandade sedan ihop med peston och åt tillsammans med oliver, parmesanost, balsamicokräm, havssalt och svartpeppar från kvarn. Cantucciniskorporna åt vi med en kopp kaffe.

I onsdags åkte vi till landet och när vi kom upp fick vi middag – köttbullar till de andra, quinoabiffar med grönsaker till mig. Till bullarna och biffarna åt vi potatismos, brunsås och gröna ärtor.

I torsdags åt de andra pankopanerad fisk med remouladsås (blanda fet crème fraiche, majonnäs, curry, salt, peppar och fint hackad ättiksgurka, blanda, klart!) och kokt potatis, och istället för fisk stekte jag på broccoli med fint hackad chili och några chilibites.

I fredags var vi som vanligt inte alls speciellt hungriga på kvällen efter en heldag med mat, öl och snaps men Bibbi gjorde en potatisgratäng som de andra åt sous-viddad fläskfilé till och jag nöjde mig med grönsallad och marinerade kikärtor. Till efterrätt åt vi en kaffe- och kardemummaglass som Calle och Vera gjort dagen innan.

I lördags åt vi den här fantastiska rätten – ugnsrostad potatis, picklad rödlök, svarta oliver, feta och rucolasallad, de andra åt även lammracks och jag åt en vegetarisk sojabiff. Till efterrätt åt vi en rabarberpaj med knäcktäcke toppad med lättvispad grädde.

Idag är det söndag, påskdagen, och vi är kvar på landet. Till middag har vi ätit quiche lorraine deluxe, vilket är ett finare namn för en ost- och skinkpaj. Till mig gjorde jag en vegetarisk variant med haricot verts som jag toppade med västerbottensost. Pajerna åt vi med en stor grönsallad.