Magsjuka, karantän och en matlust som är lite sisådär – ungefär så kan man sammanfatta förra veckan för vår del. Tur att veckan slutade bättre än den började, i alla fall. Såhär har det gått för oss i matväg:

I måndags åt jag inte mycket mer än några plättar stekt havregrynsgröt som jag ringlade lönnsirap över. Matlusten är ju sådär när någon i familjen är magsjuk trots att man inte drabbats själv.

I tisdags förberedde jag en massa mat för att frysa in så Calle tog en bit tacopaj till middag och jag åt mina favoritpiroger, nygräddade och fyllda med svarta bönor, kidneybönor, koriander och chipotle. Som tillbehör hade vi sallad och balsamicokräm. (Ja, du läste rätt – balsamicokräm. Jag köpte en riktigt fin variant i Saluhallen här om dagen och den är fantastiskt god.)

I onsdags hade vi restfest och fick ihop en pasta som vi blandade med en burk pesto och sedan toppade med smulad festaost, tomater och rostade pinjenötter. Till pastan åt vi en tomat- och mozzarellasallad.

I torsdags åt vi klassikern vegobullar med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon. Jag gjorde dessutom en tomat- och löksallad som vi åt till.

I fredags åkte vi mot Malmö och väl hos Minna och Manne festade vi till det med en massa plockmat. När vi var i Hässleholm besökte vi nämligen en nyöppnad butik som säljer närproducerade och skånska varor och vi fick med oss bland annat tre sorters ostar och surdegsbröd, och förutom det åt vi tomat- och mozzarellasallad, padrones, ugnsbakad camembert, oliver, kapris och tryffelchips. 

I lördags grillade vi för första gången det här året! Majskolvar, hjärtsallad och en jättestor tabbouleh som vi åt med en kall sås med crème fraiche och mild getost + en aioli. Till efterrätt åt vi praliner från Cacaofoni.

Idag är det söndag och Calles syster Emma har varit här på middag. Vi har ätit risoni med getost och gremolata, och till efterrätt drack vi kaffe och mumsade på choklad från Malmö Chokladfabrik.