Att äta lång helgfrukost är ju svårslaget, och helst vill jag ha lite av allt – Calles pannkakor, gott bröd med ost, någon form av juice och, nästan bäst av allt, yoghurt och granola. Jag gör nästan alltid efter ett recept som jag har fått av vår vän Johan, och den har jag nu korsat med ett tips från min kollega Susanne som berättade att man kan blanda ner jordnötssmör i granolan. Match made in heaven, om man säger så.

Jag använder ett jordnötssmör med crunch som jag köper med mig hem från USA (sist hade jag tre burkar i väskan, haha). Tycker generellt att jordnötssmör med bitar i är godast!

Granola med jordnötssmör

1 stor burk

5 dl havregryn

1 dl orostade kokosflingor

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

0,5 dl chiafrön

3 msk honung

4 msk jordnötssmör

3 msk rapsolja

1 tsk kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Värm upp de blöta ingredienserna i en kastrull tills allt smält, häll sedan i skålen med de torra ingredienserna och blanda ordentligt tills du har en kladdig röra. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 30 minuter. Rör om efter 10 + 10 minuter och håll koll så den inte blir bränd! Jag brukar stänga av ugnen och låta luckan stå öppen och lämna granolan där över natten, då torkar den ordentligt och blir helt perfekt knaprig.