Det varnades för regn hela helgen men idag har vi haft det riktigt fint i Svanesund. Tänk, vad lite sol gör för själen! Nåväl, den här veckan har vi ätit en hel del gott – såhär har det sett ut i matväg:

I måndags dammade vi av en gammal favorit – Ottolenghis quesadillas som vi fyllde med en röra på mixade svarta bönor, finhackade jalapenos, gul lök, färsk koriander och riven cheddarost. Som tillbehör hade vi guacamole, gräddfil och hot sauce.

I tisdags var tiden knapp så vi plockade fram färsk pasta från frysen och gjorde den enklaste (men också godaste) pastasåsen man kan tänka sig, pasta aglio olio e pepperoncino som den så fint kallas – mängder av olivolja, tunt skivad chili och vitlök, persilja och parmesanost.

I onsdags var jag ute och åt med några vänner och vi var på Danilo på Kungsgatan. Jag slog till på en sallad med getost och rödbetor och beställde in vitlöksbröd till det. Väldigt gott!

I torsdags scannade jag igenom skafferiet och hittade röda linser, kokosmjölk och krossade tomater så till middag gjorde vi en daal med kokosmjölk. Det är en återkommande favorit i det här köket, som bekant. I kylen hittade jag ett paket spenat och färdiga papadums har vi alltid på lut. För mig räcker det med papadums till daalen men Calle och Clara fick även femgrynsblandning från Zeta.

I fredags kom vi upp till landet och i sedvanlig ordning åt vi pizza. Jag har numera utvecklat mitt pizzakoncept och hade den här gången gorgonzola, lök och kronärtskocka på. Helt fantastiskt gott! Till dessert? Ja, det kan ni väl gissa vid det här laget. Praliner från Kanolds, såklart. Förutom de gamla vanliga smakerna (salt karamell, lakritskola, chili, honung/getost, viol och passionsfrukt) provade vi en med smak av ägglikör som faktiskt var meh, och en med ädelost som var ljuvlig!

I lördags gjorde vi svamprisotto! Vi hittade torkade trattkantareller i skafferiet och de stekte vi upp med lite vanliga champinjoner och fick till en perfekt krämig risotto men massor av parmesanost. De andra åt kallskuret till men jag nöjde mig med sallad, dressad i citronolivolja. Till efterrätt åt vi chokladfondant med lättvispad grädde och drack mitt favoritdessertvin, den här moscato d’astin.

Idag är det söndag och vi åt middag på landet innan vi åkte mot stan igen. Jag gjorde en ljummen sallad med belugalinser, ugnsrostad sötpotatis, blomkål och morötter, svarta oliver, babyspenat och fetaost. Till salladen åt vi en crème fraiche smaksatt med fetaost och oliver.