Jag är svag för snabblagade smårätter med broccoli, och det verkar vara lite av Tommy Myllymäkis specialitet. Bland annat, i alla fall. Den här ack så enkla lilla anrättningen kommer från hans kokbok Grönsaker: Tillbehör och Garnityr som är en helt fantastisk kokbok som vi ofta återkommer till. Rekommenderas varmt att införskaffa till kokbokshyllan!

Jag gjorde precis enligt receptet, men kan tänka mig att en skvätt soja i hade varit riktigt gott till! Det ska jag prova nästa gång.

Broccoli med vitlök, chili och vitt vin

2 portioner

1 broccolistånd

1 dl olivolja

1 röd chili

1-2 dl vitt vin

2 stora vitlöksklyftor

salt, svartpeppar från kvarn

Dela broccolin i mindre buketter. Fräs broccolin i olivolja i några sekunder, lägg i finhackad chili och tunt skivad vitlök. Häll på vitt vin och låt koka in i ungefär 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.