Årets första riktiga helg som har andats i alla fall lite vår har spenderats på landet. Vi har planterat blommor, rensat i skafferiet och som vanligt ätit massor med god mat. Veckan i matväg har sett ut såhär:

I måndags provade vi Risentas färdiga vegbiffar med smak av hasselnöt och mandel som pappa skickade med oss hem från Skåne. Tog ungefär tio sekunder att slänga ihop! Jag kryddade med extra salt och chiliflakes och stekte i rejält med olivolja. Väldigt goda med tanke på input! Biffarna åt vi med yuzumajonnäs (färdigpressad yuzu finns på ICA Focus), tomat- & mozzarellasallad och edamamebönor.

I tisdags var vi på kalas för tvillingarna som fyllde hela sex år! De bjöd på tre olika sorters pajer (en kryddig köttfärspaj, en med polkabeta, spenat och fetaost och en ost- och skinkpaj) som vi åt med sallad (med sharonfrukt i, jösses vad gott det är!) och brieost till och baguette. Till efterrätt åt vi marängsviss och kanel- och kardemummabullar.

I onsdags åt vi den återfunna broccoligratängen tillsammans med en stor sallad och råa blomkålsbuketter som vi dippade i blue cheese-dressing.

I torsdags kom våra vänner Magnus och Sara över på middag och vi bjöd på klassikern Biff Lindström, kokt potatis, brunsås och pressgurka. Till efterrätt åt vi salt karamellglass som vi hade på lut i frysen.

I fredags åkte vi mot landet och när vi kom upp blev det min favorit -kind-of-fredag, alla kategorier: bubbel och tilltug innan maten, pizza till middag och till efterrätt ett gäng praliner från Kanolds, som alltid.

I lördags åt de andra torskrygg och jag stekte chilibites och broccoli tillsammans med vitt vin, chili och vitlök. Som tillbehör hade vi kokt potatis, skirat smör och riven pepparrot Tilll dessert åt vi jag ostar från Hoga Gårdsprodukter som finns här på Orust – en vällagrad prästost och en blåmögelost. Möjligtvis att det även slank ner en bit av den där banankakan med kaffe och choklad som vi åt tidigare under dagen…

Idag är det söndag och vi har haft stora skafferirensardagen på landet. Det resulterade i hemmagjorda gnocchis som vi åt tillsammans med en grön och gräddig pastasås med purjolök, broccoli och fänkål.