Den här veckan gick i ett, som veckorna brukar göra nu för tiden. Jag ska alldeles strax ta tag i uppackningen efter en helg på vift, men först – baklängesmatsedeln at your service:

I måndags åt vi en tomatsoppa med aprikoser som jag förberedde i söndags kväll. Toppade gjorde vi med vispad ricotta smaksatt med parmesan och massor med svartpeppar och som tillbehör hade vi hommous som vi doppade tortillabröd i.

I tisdags gjorde vi någon slags mix av tacos och burritos. Från frysen plockade vi fram majstortillas (vi har alltid ett lager i frysen, inköpta på Extreme Food) som vi fyllde med lök och paprika som vi stekte på länge så de blev alldeles mjuka, svarta bönor, picklad rödkål, salsa, färsk koriander, gräddfil och riven ost. Och hot sauce, såklart.

I onsdags åt vi min favoritpaj med rucolasallad och soltorkade tomater. Till pajen åt vi en kall sås med spenat, basilika, matyoghurt och vitlök.

I torsdags stekte Calle raggmunkar som vi åt med rårörda lingon.

I fredags lagade vi thaimat hos mina föräldrar, en röd currygryta med bland annat broccoli, morötter och vattenkastanjer som vi åt med ris.

I lördags åkte vi mot landet och när vi kom upp hade Bibbi lagat en av mina stora favoriter som det var alldeles för längesedan vi åt – den här broccoligratängen med körsbärstomater som vi åt med en stor grönsallad med Bibbi-vinaigrette (rapsolja, vitvinsvinäger, riven vitlök och svartpeppar – den är bäst!) och vitlöksbröd.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en underbar vegetarisk lasagne med en långkokt tomatsås med aubergine, purjolök och timjan. Hello, morgondagens lunchlåda! Jag längtar redan.