Äntligen torsdag kväll och helg på intåg. ÄNTLIGEN. Vi ska till Skåne och ha en “lugn” och “skön” helg tillsammans med h-e-l-a min familj eftersom alla råkar vara hemma på besök samtidigt. Vi ska nämligen ha kalas för min pappa som fyller år på lördag. Hurra för dig!

Ska ni laga till något gott i helgen kan jag tipsa om den här godbiten – smörrebröd toppat med panerad halloumi, remouladsås och picklad rödlök. Helt otroligt gott. Trevlig helg, hörni!

Smörrebröd med panerad halloumi

2 portioner

4 skivor danskt rågbröd

smör, salladsblad

1 rödlök, tunt skivad
0,5 dl äppelcidervinäger

1 msk socker

0,5 rödlök

0,5 dl pickles (jag använde saltgurka)

1 dl majonnäs

0,5 tsk dijonsenap

1 tsk curry

150 g halloumi
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl pankos

Skala löken, dela den på hälften och skär i klyftor. Separera lökbitarna. Blanda äppelcidervinäger och socker i en skål och rör tills sockret smält (eller lägg i en kastrull på spisen och brassa på värmen så går det snabbare). Tillsätt löken och låt stå och dra. Skala och finhacka den andra rödlöken. Finhacka picklesen. Blanda samman lök och pickles med majonnäs (godast är att göra egen), dijonsenap och curry. Smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i skivor. Förbered en tallrik med vetemjöl, en djup tallrik med ägg (lätt uppvispat med en gaffel) och en tallrik med panko. Salta och peppra mjölet. Doppa halloumin i mjölet, sedan ägget och slutligen i pankon. Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Stek halloumin tills den fått fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper. Bred på smör på brödskivorna och lägg på salladsblad. Toppa sedan med nystekt halloumi, remouladsås och picklad lök.