Herregud, vilken vecka det har varit. Det började med slask men slutade med vår, måtte det nu bara fortsätta på den här banan. Jag är klar med snöblandat regn, blåst från sidan (jo, jag vet att jag bor i Göteborg – say no more) och sa jag regn? Nåväl, trots tråkigheter har veckan i matväg varit himla bra, måste jag säga. Såhär har det sett ut hemma hos oss:

I måndags åt vi steamed buns fyllda med fooled pork (och den här gången gjorde jag egen BBQ-sås, vilken skillnad det blev i smak), sriracchamajonnäs, picklad rödlök och färsk koriander. Bunsen förberedde jag i söndags och de vi inte åt upp har jag frusin in.

I tisdags blev det frysrens bland de vegetariska biffarna så vi stekte på Anammas vegoschnitzel som vi åt med en citronsås (med rosmarin och svarta oliver) och Zetas femgrynsblandning.

I onsdags blev det åter igen kylskåpsrens så från frysen plockade jag fram hamburgerbröd som vi fyllde med resterna från måndagens fooled pork och den picklade rödlökenSriracchamajonnäsen blandade jag ner i en coleslaw som jag toppade med rostade kumminfrön.

I torsdags plockade vi fram färsk pasta från frysen (vi gjorde en stor laddning tagliatelle och ravioli förra helgen och frös in i portionsförpackningar – genialt, om jag får säga det själv) som vi åt med vitlök, olivolja, chiliflakes, parmesan och persilja

I fredags gjorde vi såklart pizza! Toppad med kronärtskocka, jalapenos, paprika och mozza, precis som vanligt. Till efterrätt åt vi praliner från Kanolds som jag och Clara varit och handlat tidigare under dagen.

I lördags var vi på middag hos Calles fina moster, och hon bjöd på trerätters! Till förrätt fick vi en ljuvlig liten minipaj med stuvning som var toppad med fetaost, till varmrätt hade hon gjort kikärtsbiffar till mig (<3) som vi åt med potatiskaka med västerbottensost (huva, vad god den var!) och sås. Till efterrätt hade hon gjort en chokladpaj med dulce de leche. Rullade hem från Bagaregården, som ni förstår.

Idag är det söndag och vi har inte gjort många knop. Till middag blev det ravioli (älsk på det!) med gorgonzola, mozzarella och parmesan som vi plockade fram från frysen och åt tillsammans med en enkel tomatsås (som puttrade länge på spisen) och marinerade kronärtskockshjärtan.