Helgen har gjort underverk! Svårt att bli annat än glad när solen tittar fram och samtliga i sällskapet kan sitta längst med husväggen och sola. Att hänga hemma hos Johan och Johannah är alldeles ljuvligt av flera olika anledningar – bland annat för att de är precis lika intresserade av mat som vi är och varenda gång vi kommer hem därifrån känner jag min fulltankad på matinspiration. Hurra för det!

I måndags jobbade både jag och Calle sent så när vi kom hem dök vi in i kylskåpet och trollade ihop en chèvre chaud. I salladen blandade vi ner kidneybönor, avokado, kronärtskocka och svarta oliver och till det hela åt vi Ekko Gourmets mexicali nuggets.

I tisdags kom vår vän Viktor över på middag och vi bjöd på wraps! Jag drog fram grillpannan och stekte nötfärsbiffar (kryddade med bland annat chiliflakes, koreansk peppar och vitlök) till de andra och grävde fram några mexicali nuggets till mig själv. Toppade gjorde vi med en kall yoghurtsås med harissa, tomat- och löksallad och kikärtor.

I onsdags gjorde den här ljuvliga broccolirätten med färskost och parmesan som vi åt tillsammans med sojabiff. Enkelt men ack så gott.

I torsdags traskade vi bort till Champagnebaren tillsammans med Bibbi för att äta middag och dricka bubbel. Jag åt som vanligt deras bricka med ostar, bröd, kronärtskocka, pickles och lökcrème och de andra slog till på råbiff och Clara mölade bröd och tryffelchips.

I fredags förmiddag åkte vi till Stockholm för att hälsa på Johan och Johannah! På kvällen åt vi såklart fredagspizza, toppad med mozzarella, basilikaolja, paprika och körsbärstomater.

I lördags slog vi på stort och åt tre mellanrätter och en efterrätt. Först ut var en råraka som vi toppade med smetana, rödlök, tångrom och riven västerbottensost. Efter att barnen somnat åt vi en rätt med långbakade jordärtskockor (de gick i ugnen på låg värme hela eftermiddagen) och yuzu-hollandaise (kan vara det godaste jag ätit det här året) och sedan åt vi en rätt med rödbetor, rökt getostkräm och picklade gulbetor. Till efterrätt gjorde jag en tiramisù (ja, jag är fast) som tyvärr inte hann stelna ordentligt innan servering men den var ack så god ändå.

Idag är det söndag och vi kom hem från Stockholm för ett tag sedan. Till middag har vi ätit pasta med vitlök, chili, persilja och parmesanost (tack för insiprationen Johan och Johannah!) och till pastan åt vi en enkel tomat- och mozzarellasallad toppad med olivolja, salt och svartpeppar.