Vi är äntligen friska efter två veckors förkylningsbonanza och den här helgen har vi varit på hemmaplan. Vi har fikat på Röhsska, druckit bubbel och ätit oliver i Ruby’s hotellbar, gått på bio (Claras allra första!) och haft spontanmiddag med vänner. Det här har vi ätit veckan:

I måndags var jag sängliggande pga influensa men lyckades peta i mig lite raggmunkar och rårörda lingon som Calle fixade till middag.

I tisdags var det Alla Hjärtans Dag! Jag var fortfarande sjuk så romantisk middag med vin var att glömma men vi fick till en mysig stund ändå. Calle åt resterna av raggmunkarna och jag åt blomkålsstuvning.

I onsdags gjorde vi enklast möjligast pga fortfarande jättehängig så vi blandade ihop en gammal klassiker i det här köket – Malins pastasallad med bland annat pesto, fetaost och tomater. Den åt vi sedvanlig ordning med rejäla mängder hot sauce (tabasco är att föredra).

I torsdags var matlusten lite sisådär igen så vi kylskåpsrensade och åt resterna av pastasalladen från dagen innan.

I fredags kom vänner över på middag och dagen innan hade jag förberett paj med rucola och soltorkad tomat, en kall sås på yoghurt, spenat, basilika, salt och peppar, auberginerullar med ost, caprese och en ljuvlig tiramisù som vi åt till efterrätt.

I lördags traskade vi bort till våra vänner på Engelbrektsgatan och åt tacos! Finns ju få saker som slår en tacokväll med vänner, måste jag säga. Till dessert åt vi rester av tiramisùn som vi åt kvällen innan.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta PIZZA! Vår helt, vanliga, underbara fredagspizza som vi nästan alltid toppar med kronärtskocka, oliver, jalapenos och paprika – så även ikväll.