Trots förkylningstider har vi fått ihop en hel del godbitar i veckan! Vi har ätit endiver, som jag tycker är så gott men som vi av någon anledning sällan äter, och risotto, som är en annan såndär rätt som vi inte gör så ofta här hemma. Kära (och goda) återseenden, hur som helst.

I måndags gjorde jag ugnsbakade endiver som jag toppade med en slags pesto med grovt hackad mandel, brynt smör, citronzest (+lite juice) och honung. Till endiverna åt jag belugalinser som jag kokade i grönsakbuljong och en enkel vitkålssallad.

I tisdags gjorde jag enklast möjliga pga ont i halsen. Blandade ihop en enkel pastagratäng med purjolök, tärnad paprika och stekt svamp som jag rörde ner lite äggstanning i, kryddade med salt och nymald svartpeppar och toppade med cheddarost.

I onsdags gjorde jag en tomatsoppa med aprikoser som vi toppade med ricotta och basilika och åt med bagels. Snabbt, enkelt och otroligt gott.

I torsdags plockade vi fram en bönchili från frysen som vi åt med gräddfil, riven ost (en smakrik ska det vara!) och ett gott bröd.

I fredags kom våra Malmövänner upp och vi bjöd på ett gäng olika smørrebrød, kall öl och snaps. Rågbröd och ett salladsblad var såklart grunden, sen toppade vi med lite olika godsaker – panerad halloumi med remouladsås och picklad rödlök, kall, skivad mandelpotatis med rostad lök och krasse, dansk ost med plommon- och ingefärsmarmelad och den sista varianten var toppad med räkor, majonnäs och dill. Till efterrätt åt vi choklad från Malmö Chokladfabrik.

I lördags gjorde vi en svamprisotto som vi åt med fänkålskorv (i alla fall köttätarna i sällskapet) och gratinerad portobellosvamp och mandolinad spetskål och fänkål, i stil med den här salladen. Till efterrätt åt vi praliner vi köpt på Kanolds tidigare på dagen.

Idag är det söndag och pga jättehängig har vi beställt pizza från favoritpizzerian i Johanneberg, Peperoni. Där var vi ofta när vi bodde i krokarna! Jag har beställt en slags vegetarisk pizza med fårost, sallad och lök (låter helt galet men det är himla gott!) och Calle kör sin stående favorit (going steady sedan typ -02…) med oxfilé, paprika, chili och vitlök.