Fredag! Äntligen! Efter en vecka i vabträsket börjar vi se ljuset i tunneln. Det här med att ens förkylda lilla barn vaknar mitt i natten och skriker att hon vill titta på Pippi Långstrump och ha bubbelvatten för att sedan somna om efter några minuter och lämna sin arma mamma klarvaken? Inte bästa uppladdningen för en arbetsdag, om man säger så.

I helgen får vi besök av våra Malmövänner! Vi ska äta massor med god mat, hänga, ta en tur på stan och kanske dricka en drink eller två. Till frukost ska de bland annat få ricottapannkakor – min nya helgfavorit. Übergoda med lite lönnsirap och kanske några bär eller så.

Ricottapannkakor

4 portioner

1 cup ricottaost
1 cup vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1,5 msk strösocker

en nypa salt

3/4 cup fet mjölk

2 ägg, separerade

en nypa vaniljpulver

smör att steka i

Blanda ihop bakpulver, mjöl, socker, vaniljpulver och salt i en skål. Blanda ricotta, mjölk och äggula i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna till ricottablandningen och blanda. Vispa äggvitorna tills de är ett hårt skum och vänd ner i smeten, försiktigt. Värm en klick smör i en stekpanna och klicka ut lagom stora plättar. Stek i några minuter på varje sida tills de har blivit gyllengula. Servera direkt.