Första veckan i verkligheten efter vår skidsemester och det har varit fullt upp! Idag har vi haft vänner över på brunch och alldeles nyss kom vi hem från Viktor Rydbergsgatan där vi har firat Bibbi som fyllde år igår. I matväg har vi lagat två olika rätter med tofu, blivit bjudna på panerad halloumi och dessutom varit ute och rullat hatt några gånger. Baklängesmatsedeln at your service:

I måndags var det tillbaka-till-verkligheten efter en veckas skidsemester så till middag slängde vi ihop något lätt, tillika en av Calles favoriträtter – sojabiff med citronsås, torkad rosmarin och svarta oliver. Till det åt vi Zetas femgrynsblandning och en enkel grönsallad.

I tisdags firade vi en bra dag så jag, Calle och Clara möttes upp på Champagnebaren Forssén & Öberg för att äta middag och dricka bubbel! Jag beställde in en vegetarisk bricka med ostar, marinerad kronärtskocka, oliver och cornichons (och världens godaste bröd) och Calle beställde in en råbiff. En bättre tisdag, helt klart!

I onsdags lagade vi till vi tofun som vi fick prova via Smakbox, och de där små tofubitarna som kallas för à la minute stekte vi på och blandade ner i en wok tillsammans med en enkel teriyakisås (1 dl japansk soja, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 tsk torkad ingefära, 1 grönsaksbuljongtärning, 2 msk thaichilisås och 1 dl farinsocker, rör runt och koka upp – klart!). Toppade gjorde vi med sesamfrön. Tummen upp från samtliga i familjen!

I torsdags fick jag akut sug på indisk mat så jag gjorde en slags tofu tikka masala som vi (som alltid…) åt med papadums och picklad citron. Återkommer med recept för den blev väldigt god!

I fredags åkte vi till våra vänner i Åsa för att hänga och äta middag! De bjöd på fish tacos och i min fick jag istället panerad halloumi (som var SÅ god, det måste jag laga hemma i veckan). Tunnbröden fyllde vi även med sallad, mango, chilimajonnäs och och tomat. Till efterrätt hade de dessutom gjort en helt fantastisk chokladfondant som vi åt med grädde.

I lördags gick vi till Wrapped här borta vid Korsvägen och åt burritos och drack vin. En ny, fin lördagstradition för lediga helgkvällar!

Idag är det söndag och vi har varit på middag hos Bibbi för att fira hennes födelsedag som var igår – hurra, hurra! Hon bjöd på en alldeles ljuvlig rätt – ugnsbakade rotfrukter med couscous och ras el hanout. Receptet kommer från SVT:s Godkväll. Till efterrätt åt vi mangosorbet.