Jag har helt glömt att dela med mig av receptet på fooled pork som jag bjöd på när vi firade för-nyår i december. Det här receptet på fooled pork fick jag från Rebecka som i sin tur hittade det hos Jävligt Gott, och jävligt gott är precis vad det är. Helt fantastiskt, faktiskt!

Gör steamed buns och fyll med fooled pork, chilimajonnäs, picklad rödlök och lite finhackad färsk koriander. Fem av fem hestar får den här rätten från samtliga i familjen. (PS. Det syns ingen fooled pork på bilden? Eh, JO. Längst upp i vänstra hörnet…)

Fooled Pork
recept från Jävligt Gott

2 burkar omogen jackfruit (i saltlake à 565 g)
1 flaska god öl, 33 cl (gärna ale)
1 tsk grillkrydda
1-2 tsk rökt paprikapulver
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
4 dl barbequesås
salt, nymald svartpeppar
olja

Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfruiten. Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna, salt, peppar och oljan i några minuter så vätskan dunstar. Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme.

Sätt ugnen på 200 grader på grillfunktion. När jackfruiten har kokat klart så häller du av buljongen och lägger jackfruiten i en ungsfast form. Täck med rikligt med bbq-sås och rör om, grilla sedan i ca 20 minuter. Ta därefter ut formen och mosa/dra isär jackfruiten med en gaffel så att den trådar sig. Smaka av med salt och peppar och blanda eventuellt i mer bbq sås och grilla därefter i 5-10 minuter till så den får lite mer färg.