Greetings från Idre! Vi körde upp i morse och kom upp för några timmar sedan och baklängesmatsedeln har knåpats ihop med den här utsikten:

Älsk på den här vyn från balkongen! Hur som helst, den här veckan har jag rullat hatt TRE gånger, gjort några kylskåpsrens och haft fina vänner över på middag. Veckans baklängesmatsedel at your service:

I måndags gjorde jag en gratäng med kidneybönor (tack för inspiratonen, Sara – det här blev SÅ gott!) som toppades med ett tjockt lager osttäcke. Till gratängen åt vi en stor grönsallad.

I tisdags dök vi ner i skafferilådorna och fick ihop en kokosdaal som vi åt med med picklade citroner och papadums. Bästa matlådematen!

I onsdags mötte jag upp mina (före detta) kollegor på Pinchos! Jag åt i sedvanlig ordning vitlöksfrästa champinjoner, marinerade oliver och soltorkade tomater, sötpotatispommes och quesadillas med majsaioli. Kan i ärlighetens namn säga att Pinchos inte är mitt favoritställe direkt, men det funkar och det finns något för alla i vårt lilla gäng.

I torsdags var jag åter ute och rullade hatt, den här gången på Champagnebaren Forssén & Öberg. Åh, ljuvliga ställe! Jag åt en vegetarisk bricka med galet goda ostar, kronärtskocka, bröd, gul lök-kräm och inlagda oliver och cornichons. Till maten delade vi på en flaska champagne. Det stället rekommenderas varmt!

I fredags kom våra vänner över på middag och vi åt – hör och häpna – Biff Rydberg (med kött till de andra och tärnad rotselleri till mig). Till Rydbergen hade vi dijonkräm (blanda crème fraiche med dijonsenap, salt och peppar, rör försiktigt, klart) och en grönsallad.

I lördags packade vi ner Clara i vagnen och traskade bort till Wrapped för att äta middag. Jag och Calle åt burritos (fyllda med bland annat svarta bönor, salsa verde, grönsaker, limeris och picklad rödkål) och Clara fick tortillachips och en skål med guacamole.

Idag är det söndag och vi kom till Idre för några timmar sedan. Efter ett kort shoppingstopp på Idre Bua åkte vi till stugan och lagade middag! Idag blev det en enkel tacogratäng med purjolök, svarta bönor och sojafärs, toppad med ett osttäcke. Till gratängen åt vi salsa.