Jag har varit ganska opepp på att laga mat den här veckan, faktiskt, men så är det ibland. Tur för mig då att vi hade MBT i torsdags för då fick jag en stor dos pepp och inspiration från de andra i gänget!

I måndags kom fyra av mina sex syskonbarn över på middag och vi gjorde såklart tacos (eller swacos, som det borde kallas…) Mjuka skal, guacamole och röd paprika är måsten, men även riven ost, salsa, lök och banan ska man ju ha på för att det ska bli en fulländad swaco.

I tisdags gjorde jag bästa möjliga kylskåpsrens och fick ihop en omelett. Inte fy skam, om jag får säga det själv. Toppade gjorde vi med purjolök och västerbottensost och till omeletten åt vi fyllda jalapenos och raw slaw med spetskål och avokado.

I onsdags hittade vi ett paket champinjoner i kylen så vi slängde ihop en pasta med svampvitt vin och grädde. Till den åt vi (som alltid…) kålsallad svängd i rapsolja, äpplecidervinäger, svartpeppar och salt.

I torsdags hade vi MBT hemma hos oss och temat var #nyttochfräscht. Mitt bidrag var ett gäng stora vita bönor som jag dressat i en slags rucolapesto och de andra hade med sig allt från råkostsallad och kidneybönsbiffar till glasnudelsallad, kroppkakor, ugnsrostade morötter med apelsin, foccacia och marinerade oliver. Till efterrätt bjöds det på citron- och marängpaj, dadelbollar, chokladbollar med vanilj och rom och en mjuk kaka med krossade chiafrön.

I fredags hade vi en efterlängtad hemmakväll, bara vi tre. Vi hade en traditionsenligt fredag med bubbel och pizza och när Clara somnat kollade vi ett gäng avsnitt av West Wing och åt praliner från Kanolds.

I lördags firade vi Magnus som snart fyller 35 år (hurra, hurra!) och de bjöd på middag och bubbel. Till förrätt åt vi våfflor med smetana och finhackad rödlök (+löjrom till den andra) och till varmrätt bjöds det på svamprisotto med broccoli som var stekt i chili, vitlök och vitt vin. Efterr att matkoman lagt sig åt vi prinsesstårta till efterrätt!

Idag är det söndag och vi kom nyss hem från våra vänner som bor ute i Långedrag. Vi kom dit i morse och blev bjudna på fantastiskt brunch och stannade sedan kvar och fick dessutom trerätters middag innan vi åkte hem. De andra åt sous-viddad torsk och jag fick broccoli och grönkål fräst i chili och vitlök och till det åt vi kokt potatis, gröna ärtor, sandefjordssås och riven pepparrot. Till efterrätt gjorde vi en fruktsallad toppad med vaniljkesella och rostad kokos. Vilken underbar avslutning på den här helgen, säger jag bara. Älsk på det.