Första veckan på nya året har varit en slapp sådan med halvdag, helgdag och Skånebesök. I matväg har vi ätit både det ena och det andra, bland annat en broccoli- och gorgonzolapaj, burritos och canneloni. Baklängesmatsedeln at your service:

I måndags gjorde vi canneloni som fylldes med en röra på ricotta, spenat, lök, kronärtskocka och riven parmesanost. De packade vi ner i en form och toppade sedan med tomatsås och riven ost och gräddade i ugnen ett tag. Otroligt gott! Cannelonin serverade vi med en kålsallad.

I tisdags gjorde vi en av förra årets mest lagade maträtter i Matrepubliken – burritos. Vi fyllde som alltid med ris (blandat med torkad, mald koriander och limejuice), guacamole, stekt lök och paprika, riven lagrad ost, picklad rödkål (i mängder…) och bönor.

I onsdags värmde vi på en broccoli- och gorgonzolapaj som vi gjort kvällen innan. Den åt vi med en stor kålsallad.

I torsdags kom några vänner över och vi bjöd på pizza! Senaste favoritvarianten är toppad med svarta oliver, lök och basilikaolja.

I fredags åkte jag och Clara mot Skåne! Jag hade beställt bakad potatis till middag så det åt vi toppat med en röra på crème fraiche, majonnäs, rödlök, finhackad dill och citron. Ljuvligt.

I lördags hade vi världshistoriens slappaste dag och efter både ugnspannkaka till lunch och semla till fika orkade vi inte laga middag så på kvällen dukade vi upp lite plock. Lite ost, några oliver, några skivor bröd, varsin kopp te och en skål fil. Dessert? Några praliner från Kanolds som jag tagit med mig från Göteborg.

Idag är det söndag och vi kom just hem från Skåne. Till middag ska vi äta (vegetarisk) biff Lindström med massor av stekt lök, brunsås och pressgurka som jag ska börja förbereda alldeles i detta nu.