God fortsättning! Jag hade alldeles glömt av att det är söndag idag, som det brukar vara när man har semester. Vi har varit i Skåne några dagar och kom innan idag till landet. Här ska vi hänga några dagar innan vi åker in till stan igen. Vi har haft en bra jul! Ätit god mat, tittat på Karl Bertil Jonsson och hängt med familjen. Hur som helst – i veckan har vi ätit massor god mat, bland annat blomkålsstuvning och minipajer med ädelost. Veckans baklängesmatsedel at your service:

I måndags slirade jag och Clara inom affären på väg hem från föris, grabbade tag i ett blomkålshuvud och fixade till en snabb och enkel vardagsmiddag när vi kom hem – blomkålsstuvning.

I tisdags gjorde jag en paj, en av mina favoriter dessutom – med rucola och soltorkade tomater. Till pajen åt vi auberginerullar med ost och en grön sås med yoghurt, babyspenat, basilika och vitlök.

I onsdags önskade Calle pizza så pizza fick det bli. En helt vanlig variant med kronärtskocka, oliver, jalapenos och paprika. Och till det – mängder med vitkålssallad, såklart…

I torsdags gjorde vi burritos, en ständigt återkommande klassiker i det här köket. Fyllde gjorde vi med ris (kryddat med limeskal och mald koriander), picklad rödkål, riven ost, gräddfil och svarta bönor.

I fredags åkte vi mot Skåne och på kvällen åt vi lite plock – bland annat grönkålssallad med belugalinser, tranbär och smulad fetaost, små smördegspajer med ädelost och valnötter och de andra åt även en julsmörgås med julskinka och senap.

I lördags var det ju julafton, och vi firade tillsammans med mamma och pappa nere i Skåne. Eftersom vi var en liten skara som firade tillsammans det här året var julbordet slimmat, men ändå fyllt med en massa godsaker – små minigrönkålspajer med västerbottensost, rödkålssallad, brunkål, grönkål, mormors vörtbröd (som jag faktiskt bakade på julaftons morgon, det ni!) och till köttätarna fanns det även julskinka.

Idag är det söndag och innan idag åkte vi mot Svanesund för att fira jul med Calles familj och när vi kom upp dukades det upp julmat. När de andra åt sill fick jag en bit broccoli- och ädelostpaj, och förutom det hade vi brysselkål, grönkålssallad och ett ljuvligt vörtbröd från Jörlanda Bageri. De andra åt även mängder med sill, som sig bör på västkusten… Till efterrätt åt vi en alldeles ljuvlig polkaglass som Calles systerdotter Vera hade gjort. Den hann jag aldrig fotografera innan den tog slut, haha.