Vi hade en period när vi åt ohemult mycket pasta, sen tröttnade vi jag och pastan hamnade i skamvrån ett tag. Nu är den tillbaka igen med full fart för oj, vilken god pasta vi åt i helgen! Två tummar upp.

För helt ärligt, det är något magiskt med kombinationen broccoli, ädelost och pasta. Fylld pasta ska det ju helst vara också, senast provade vi Paolo Robertos och den med parmesan var väldigt god!

Fylld pasta med broccoli och ädelost

Skala och skiva en gul lök och stek på hög värme i olivolja tillsammans med ett stånd broccoli, delat i mindre bitar. Rör runt ordentligt så att det inte bränns vid! Sänk värmen och tillsätt 2-ish dl grädde, en buljongtärning (den här är toppen!) och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra under tiden som pastan kokar. Tillsätt en stor klutt valfri mögelost (jag föredrar en mjuk historia, typ gorgonzola) och låt smälta ner i såsen. Blanda pastan med såsen och dra några varv med pepparkvarnen precis innan servering.