I förmiddags bakade Bibbi och Clara de här små godbitarna med korinter i och i kylen ligger just nu en pepparkaksdeg som väntar på att bli uppäten utbakad. Det får vi göra imorgon för snart ska vi på glöggmingel på andra sidan sundet. Hoppas att ni har en fin helg!

Jag tänker ofta på Calles pappa när jag äter de här kakorna för korintkakor var han vansinnigt förtjust i.

Korintkakor

60 kakor

2 hg smör

2,5 dl strösocker

3 dl korinter

1 ägg

1 tsk bikarbonat

320 g vetemjöl

Rör smör och socker mjukt och fluffigt. Blanda i ägget, lite av korinterna och lite av mjölet utblandat med bikarbonaten. Lägg resten av mjölet på bakbordet och knåda in i degen. Låt degen vila i kylskåpet i några timmar eller över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut degen i längder (eller gör som Bibbi gjorde, ta en klutt deg, rulla till en boll och lägg på plåten och tryck till lätt), skär i bitar och forma till bollar. Lägg på plåtar och gör ett lätt tryck med handen. Grädda i ungefär 10 minuter tills kakorna  fått lite färg. Låt svalna på plåten.