Sällan har en fredag varit så välbehövlig som den här. Ännu mer sällan har en lugn och stilla helg på landet varit så välbehövlig att jag hoppas och önskar att dagen imorgon går fort, fort. Snart så!

Nähä hörni, vi kör igång helgen med en fredagslista, tycker jag!

En Matrepublikansk drömfrukost, hur ser den ut?

Det beror lite på humör och årstid men typ såhär: nybakat bröd av något slag, en vällagrad ost, filmjölk eller yoghurt med flingor eller granola, ägg tillagat på något sätt (men oftast kokt eller pocherat) och någon god juice OCH, om andan faller på, en bloody mary eller mimosa. Och just det, Calle vill ofta ha pannkakor (tunna, och jag vill ha tjocka) så det brukar vi också ha. Och te och kaffe såklart.

Bästa frukostplatsen?

Trädäcket på landet en tidig, varm, sommardag är svårslagen.

USA-frukost då, vad äter ni när ni är där?

I Brooklyn finns det bara ett alternativ till frukost – en tallrik huevos rancheros + iste eller iskaffe. När vi är i the Poconos däremot, då är det (numera) följande som gäller – omelett med MASSOR av stark sås, stekt plantain med lönnsirap och jordnötssmör och iste. Alltid iste.

Vardagsfrukosten då, vad blir det?

Jag äter frukost på jobbet, oftast runt 9-tiden och då blir det ett kokt ägg och en kopp te. That’s it. Ibland går jag lite utanför min fyrkant och då kan det bli till exempel chiapudding, men det var längesedan nu…

Hemma-frukost med fil eller hotell-frukost med croissant?

Hemmafrukost, alla dagar!

Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg, vill ni göra ett gäng übergoda nattjästa frallor finns det recept här. Vi hörs snart igen!