Imorgon är det fredag och efter jobbet ska vi åka till Stockholm för att hälsa på familjen Björk, det vill säga Calles syster med familj. Vi har två födelsedagar att fira för i onsdags fyllde Clara två, och idag fyller Vera, Calles yngsta syskonbarn, nio. Hurra för er!

Jag tycker vi kör igång den här helgen (nåja, det är ju bara några timmar kvar till fredag…) med en fredagslista såhär på torsdagskvällen…

Vad har du inte kunnat släppa i veckan?

Jag har tänkt ohälsosamt mycket på Mannes bidrag till förnyår, faktiskt. Han bjöd nämligen på en tahiniglass (!) som serverades på ett kokosflarn och toppades med havtorn och någon dadel-historia. Hur han gjorde glassen? Han blandade färdig vaniljglass med tahini. Det låter helmärkligt, jag vet, men det var så gott.

Har du bakat något?

Jag gjorde ett slags långjäst lantbröd med durumvete till Claras kalas och det blev riktigt gott! Det där med durumvete, alltså. Känns som att jag har hittat något nytt att gotta ner mig i.

Vad har du ätit till lunch i veckan då?

Jag har ofta med mig kall mat, typ sallad, men den här veckan har jag även haft resterna från halloumi stroganoffen som Calle gjorde i måndags och imorgon ska jag äta raggmunkar och rårörda lingon som blev över från kvällens middag. Längtar redan.

Några misslyckanden?

I måndags gjorde jag en gryta med aubergine och fänkål som brukar vara så himla god men som blev väldigt tråkig den här gången. Nåväl, så kan det bli ibland. Det enda positiva? Jag fick till en relativt fluffig couscous! Tack Pernilla för tipset om att sätta plast över bunken.