Det har varit en intensiv men ack så rolig helg och jag har nu äntligen satt mig tillrätta i soffan med pizzakoma, tända ljus och (såklart!) julmusik i bakgrunden. Den senaste veckan har vi fått till några riktigt bra middagar (den öppna lasagnen är hiskeligt god…) och några genvägar (hej, Subway…) Det här har vi ätit veckan som gått:

I måndags åt jag middag på språng och köpte med mig en smörgås från Subway – som alltid en veggie delight med extra jalapenos och chipotle southwest-dressing i mängder…

I tisdags stannade Bibbi på middag och vi bjöd på en (snabblagad) öppen lasagne efter Lotta Lundgrens recept. Svamp, ricotta och spenat mellan två lasagneplattor, toppad med en mandelpesto på brynt smör, grovt hackad mandel och rivet citronskal.

I onsdags gjorde jag ett kylskåpsrens och fick ihop tacos! Tortillabröd och sojafärs från frysen, jalapenos, salsa, riven ost och grönsaker (banan! Alltid banan!) från kylskåpet. Perfekt.

I torsdags gjorde jag en vegetarisk pasta med någon slags grönsaksröra – champinjoner, zucchini, kapris, soltorkade tomater och rödlök fräste jag på lite snabbt, sedan blandade jag ner grädde och smakade av med lantbuljong, havssalt och nymald svartpeppar. Toppade gjorde vi med ett stort lass klyftade körsbärstomater.

I fredags var vi bjudna på På Spåret-premiärmiddag hemma hos våra vänner i Långedrag. De bjöd på räkmacka (jag fick en variant med ägg istället för räkor) självklart serverad i SJ-påse. Episkt. Till varmrätt åt vi vegetariska burritos som vi fyllde med alla möjliga godsaker och till efterrätt serverades det marängsviss. En av de godaste och enklaste efterrätterna som finns? Ja, jag tror det.

I lördags var vi bjudna på kalas hos min bror med familj och till middag bjöds det på grönkålspaj med västerbottensost och valnötter (SÅ god, återkommer med recept), sallad, ostbricka och en massa andra godsaker. Till efterrätt åt vi tårta, såklart!

Idag är det söndag och vi har ätit PIZZA. Pga jättefå fredagar hemma den senaste tiden (och en baksten som numera huserar på landet, MÅSTE köpa en ny till stan) har det varit skralt med pizzafredagar men fram till årets slut får det bli pizzasöndagar istället, tror jag.