Den första veckan på för-året har gått snabbt och helt plötsligt är det helg igen. Vi ska, förutom att gå på både kalas och dop, köpa julgran (ÄNTLIGEN!) och baka pepparkakor. Nästan så att Grinchen jag är gift med börjar få julkänsla… Jag hoppas att ni alla får en fin helg!

Fredag igen. Vad har du inte kunnat släppa i veckan?

I matväg har jag inte kunnat släppa vilka goda middagar vi kan trolla fram från kylskåpet, frysen och skafferiet. Sitter inne på en uppsjö med godsaker som bara väntar på att bli uppätna!

Vad har du för måsten på ditt julbord?

Eh, inga alls egentligen. Är måttligt intresserad av julbord pga alldeles för mycket kött och fisk. Men, det jag har tänkt bidra med till årets julbord är tre stående favoriter – grönkålssallad med fetaost, belugalinser och mandelsvampomelett och såklart mormors vörtbröd.

Julmust? Yay or nay?

Urk, avskyr julmust så nay på den. Tycker egentligen inte om läsk över huvud taget men kolsyrat vatten däremot. Gravt beroende.

Oväntad jultradition?

Läser alltid Charles Dickens En Julsaga någon gång i december. Älsk på den boken! Annars nej, inte direkt. När Calles mormor levde bakade vi alltid pepparkakor med henne, det var mysigt. Jag och Calle tittar förresten varje år på How the Grinch Stole Christmas, den tycker vi båda väldigt mycket om! Kanske Calle lite mer än mig eftersom han nog mer kan relatera till Grinchens jul-avsky. Haha.

Någon annan favorit-film med jultema?

Ohja, lätt! Love Actually och Home Alone är nog i topp tror jag, annars It’s a Wonderful Life, A Christmas Story och såklart The Nightmare Before Christmas. (WHAT’S THIS, WHAT’S THIS, LALALALALALALA.)