Den här veckan har det varit långa dagar på våra respektive jobb så vi har gjort det enda rätta – förberett mat typ varje dag. Grymt skönt att komma hem och plocka ut en färdig gryta ur kylen och bara värma på. Annars? Vi har firat förnyår OCH haft adventsmiddag. Yay!

I måndags åt vi en linssoppa med spenat och citron som vi gjorde i söndags kväll. Soppan toppade vi med fet yoghurt som vi blandade med citronskal och till det hela åt vi pizzabullar.

I tisdag trollade vi fram en kreolsk gryta ur kylen som vi värmde på, kryddade upp med lite extra mejram och åt tillsammans med Zetas femkornsblandning och en enkel grönsallad.

I onsdags hade Calle gjort raggmunkar när jag kom hem från jobbet. Älsk på det! Vi äter våra raggmunkar med rårivna morötter och lingon (och Calle har även bacon till).

I torsdags gick vi till andra sidan kvarteret och åt middag på Farelli’s tillsammans med våra vänner. Jag slog till på en nachostallrik modell större med guacamole, salsa, bönor och jalapenos.

I fredags hade vi förnyårsförberedelser deluxe men hann slänga ihop en ljuvlig risoni med getost och gremolata. Till risonin åt Calle parmaskinka och jag stekte några skivor med rotselleri.

I lördags var det årets höjdpunkt – FÖRNYÅR! Sex vuxna, tre barn, bubbel, mat, Ring, klocka ringGrevinnan och Betjänten, bastubad och öl. Mitt bidrag blev (tack vare Rebecka, hurra för dig!)  steamed buns med fooled pork, chilimajonnäs och picklad rödlök. De andra bjöd på bland annat ugnsbakad ost, crème ninon, tahiniglass, pavlova och gnocchi.

Idag har det varit traditionsenlig adventsmiddag hos oss och vi åt julmat light. Ett pyttelitet julbord med brysselkålsgratänggrönkålssallad med tranbär och fetaostvörtbröd med cheddarost och deviled eggs. Efter maten åt vi saffranskakor med pinjenötter och drack varm äpplemust.