Jag vet att det inte är första advent förrän nästa helg men eftersom vi inte är hemma då har jag smygstartat julen genom att plocka fram adventsljusstakarna idag. Resten av julen kan vänta ett tag till men om ni får akut sug finns det ett gäng fina recept att spana in här! Saffran har vi inte ätit alls den här veckan men däremot en hel del andra godsaker. Kolla in vad i baklängesmatsedeln här nedan:

I måndags skulle Ulf fyllt år och eftersom vi hade vår kompis Emelie på besök gick vi upp till Bibbi och blev bjudna på middag. Rödbetsbiffar/fläskfilé, vitlökssmör och en röra på potatis och purjolök och mangoglass med hallon till efterrätt. En bättre måndag!

I tisdags kom förkylningen åter krypande så till middag gjorde jag en riktigt het tomatsoppa med massor av chiliflakes och aprikoser. Soppan toppade vi med rostade kikärter och pumpafrön.

I onsdags åt vi steamed buns (efter Rebeckas recept, så himla gott!) som vi fyllde med fooled pork, picklad rödlök, srirachamajonnäs och färsk koriander. TACK för receptet, Rebs!

I torsdags stekte jag ett gäng galetter (bovetepannkakor) som vi fyllde med svampstuvning, spenat och riven ost. Till efterrätt åt vi en enkel fruktsallad som vi toppade med kesella- och vit chokladkräm.

I fredags blev vi bjudna på middag hos våra vänner och de bjöd på burritos! Yay! De fyllde vi med massor av godsaker – ris, grönsaker, salsa med mango och färsk koriander, picklad rödkål och svarta bönor. Till efterrätt åt vi tre (!!!) olika sorters glass.

I lördags gjorde vi långkok på gulaschsoppa (en variant med lövbiff och en med kikärtor) som vi åt med smetana (som jag rivit ner citronskal i, så gott!) och nybakat bröd. Till efterrätt bjöd vi på shrikhand, en riktigt god indisk efterrätt med yoghurt, florsocker, kardemumma och pistagenötter.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit indisk mat som vi köpte med oss från Masala. Jag slog till på nya favoriten paneer i masalasås och Calle åt en kycklinggryta med bockhornsklöver.