En ständigt återkommande tanke den här veckan har varit “Förkyld? IGEN? Hur är det möjligt? Hur ÄR det möjligt?” men jag ska ignorera min täppta näsa och försöka njuta av helgen istället. Idag har jag vinkat hejdå till min kollegor för på måndag börjar jag på en ny tjänst. Samma myndighet, samma stadsdel men på ett kontor några meter bort. Det blir spännande! Men hörni, vi avslutar fredagen med en fredagslista tycker jag. Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

Julen är på intåg! Vad är lite extra bra med december?

Åh, MYCKET! Jag älskar julen men är dessvärre gift en en riktig grinch (MEST AV ALLT HATAR JAG JULMUSIKEN säger han ofta). Bäst av allt är att få skriva julkort och skicka till nära och kära, och så tycker jag väldigt mycket om att äta saffranskakor med pinjenötter. OCH, såklart – att gå till Heden på första advent och köpa en JULGRAN som vi sedan klär tillsammans, jag, Grinchen och Clara. Och just det, vårt pepparkaksbak är också himla trevligt, och såklart att få julpynta lite i lägenheten.

Hur har matveckan varit?

Meh, ganska trist. Jag har ju som skrivet åkt på ännu en förkylning och det mesta smaker papper. Gjorde dock en tomatsoppa här om dagen som var väldigt god i matlådan dagen efter!

Veckans mest oväntade ingrediens?

Jag fick en ananas i veckans grönsakslåda, och det tillhör knappast vanligheterna att vi äter färsk ananas i det här hemmet. Blandade ner den i en fruktsallad tillsammans med apelsin och banan och toppade det hela med en röra på smält, vit choklad blandad med kesella och rostade pumpakärnor och kokosflingor. Supergott!

Tre kokböcker i din kokbokshylla?

Ottolenghis Plenty (och Plenty More…) såklart, Mathias Dahlgrens Bon Lloc och min personliga favorit; Nalle Puhs kokbok, som jag fick i julklapp när jag var runt 8-10 år. Älsk på den!

Nåra helgplaner, kanske?

Det gamla vanliga – träffa några vänner, äta lite middag, skrota omkring i pyjamas och äta en fasligt massa god mat. Och popcorn.