För några helger sedan var jag och Calle i Köpenhamn på snabbvisit och på tjugofyra timmar hann vi med lunch och snaps, ett besök på Illums Bolighus, drinkar på Radisson Sas Royal och middag på Spontan.

Jag har skrivit om Øl & Brød innan men det tål att upprepas för det här är ett grymt ställe! Är du där en helg kan du glömma att gå dit lite sådär spontant för det är nästan alltid fullt. BOKA BORD med andra ord, vet inte hur många som fick vända i dörren under den tid vi satt där. Vegetarisk mat är inget problem (och inte snaps och öl heller för den delen…)

Dagarna innan vi åkte dit bokade jag första bästa restaurang som jag ramlade över i någon Köpenhamnsguide och HERREGUD vad bra det var. Spontan ligger på Nørrebro i en stor industrilokal som numera är ett bryggeri och vi kom dit, satte oss, beställde en femrätters meny med tillhörande vin- respektive ölpaket och ramlade nästan av stolen pga helt fantastisk mat, personal och miljö. Vegetariskt – inga problem. Gå hit!