Den här veckan (låt oss glömma tisdagen) har vi ätit så himla mycket gott. Dessutom har jag varit på MBT tillsammans med mina fina MBT-kompisar och jag går därifrån varje gång och tänker att jag är så himla glad att jag har det där lilla gänget. Vi går igenom glädje, sorg, graviditeter, barn, vardagslivet, läget i världen och allt där emellan. Hörni, så här ser veckans baklängesmatsedel ut:

I måndags var det iskallt ute så det passade väldigt fint att äta en varm bönchili med chipotle och choklad. Vi toppade bönchilin med gräddfil, pressad lime och riven ost (stark ska den vara!) och i grytan doppade vi ett bröd som jag och Clara slängde ihop efter föris.

I tisdags gjorde vi Calles stora vardagsfavorit – kyckling/oumph med citronsås, rosmarin och oliver som vi åt med Zetas femgrynsblandning (älsk på den!) och en stor grönsallad.

I onsdags var jag på MBT hemma hos Rebecka och Tobbe och trots att vi inte var så många fick vi ihop så många goda saker. Jag bidrog med en riktigt len majssoppa med fint hackad gräslök på toppen, Rebecka och Tobbe bjöd på steamed buns med fooled pork, picklad rödlök och srirachamajonnäs (SÅ GOTT!!!), Johanna hade med sin stekt svamp och en ljuvlig sås med äpplecider och till efterrätt hade Pernilla med sig en pound cake och Bea en saffransparfait med rosenvatten.

I torsdags köpte jag med mig indiskt från Masala på Berzeliigatan. Jag åt paneer i en masalasås och Calle åt en vindaloo som var så stark att han höll på att smälla av. Haha! Som tillbehör beställde vi, som alltid, papadoms med myntasås, pickles och chutney.

I fredags åkte vi mot Skåne och på kvällen hade vi texmexfest deluxe. Tacos i alla möjliga varianter och en hel drös med tillhör.

I lördags hade vi kalas för min mamma och till middag åt vi ugnsrostad potatis, sojabitar (och fläskfilé till de andra) och pappas ljuvliga och beroendeframkallande rosépepparsås. Till efterrätt åt vi en citronfromage och det hela avslutade vi såklart med tårta.

Idag är det söndag och till middag ska vi äta en blomkålsgryta med kokosmjölk och röda linser, och till grytan ska vi ha basmatiris och picklade citroner. Hoppas ni har haft en fin helg!