Ja, vad kan man säga efter en sådan här vecka? Jag orkar inte med den här världen ibland. Tänker fösa undan alla tankar på Strumpan och hans planer för Vita Huset och tänka såhär: det är fredag, det är underbart vinterväder och vi ska till Skåne och träffa min familj.

Vi firar fredag med en fredagslista i sann Matrepubliken-anda, tycker jag. Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

Hej! Vad har du inte kunnat släppa i veckan?

Vi åt steamed buns med fooled pork, picklad rödlök och srirachamajonnäs hemma hos Rebecka och Tobbe i onsdags och det var SÅ gott. Måste köpa en ångkokare och lära mig göra steamed buns!

Har du börjat planera ditt bidrag till förnyår?

Jag önskar att jag kunde svara JA, men i ärlighetens namn velar jag mest mellan olika lösa idéer. Det här året har jag funderingar på allt från Johans saffransrisotto med lakrits till soppa av något slag men vi får se.

Har du bakat något den här veckan?

Ja, det har jag! Det gör jag nästan varje vecka. I måndags gjorde jag och Clara en formfranska när vi kom hem från föris, och igår när jag var hemma med litet, febrigt barn bakade jag pizzabullar som vi hade till eftermiddagsmellis. Perfekt att ha i frysen!

Fem saker i ditt kylskåp just nu?

Camembert, picklad rödkål, vegoskivor, mjölk från Kåhög och salsa.

Ok,slutligen – bästa fredagsdrinken!

Jag är ju en stark förespråkare för bubbel, men en Bloody Mary är ju aldrig fel. Vill du ha fler tips på drinkar finns det ett gäng recept här!