De senaste månaderna har jag laddat upp inför vad som imorgon komma skall – det amerikanska valet. Kongressen och USA-valpodden har varit mina ständiga följeslagare under promenaden till och från kontoret och det första jag kollar på nätet på morgonen är statistiken på Fivethirtyeight. Svårt att förstå att dagen d är här, men imorgon smäller det och det är inte utan att jag både är nervös och orolig.

Nog om valet och vidare till våfflor – förra veckan gjorde jag nämligen de här matiga grahamsvåfflorna med fiberhavregryn och de var ljuvliga! Jag åt mina till lunch och toppade med gräddfil, finhackad lök, riven brännvinsost (gaah, vad gott!) och syrad rödkål.

Grahamsvåfflor

10 st

2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 dl fiberhavregryn

7 dl mjölk, en fet variant

0,5 tsk salt

2 ägg

2 msk smält smör

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och smöret. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet, lägg i en klick smör (det gör jag innan varje våffla!) och grädda våfflorna. Lägg på galler om ni inte äter upp dem på direkten.