I helgen bjöd våra vänner på hemmapressad äpplejuice med ingefära. Helt fantastiskt gott! Perfekt att göra om ni sitter inne på ett gäng äpplen och en råsaftcentrifug. Gör ni inte det har ni fler fina äppletips här. I matväg annars den här veckan? Jag har gjort kåldolmar fyllda med palsternacka, lök och kvarngryn som blev  goda. Kolla in resten av veckans baklängesmatsedel nedan. Hoppas att ni har haft en fin helg!

I måndags gjorde vi burritosVetetortillas fyllda med tunt skivad paprika, lök och svamp som får steka länge så de blir mjuka och söta) och till det guacamole, svarta bönor, picklad rödkål, röd salsa (med chili guajillo, ugnsrostade tomater, lök, vitlök, vatten och limejuice) och riven ost.

I tisdags gjorde vi ett kylskåpsrens och fick ihop en rotfruktspytt med svamp, potatis, morötter, lök och vitkål. Till pytten åt vi våra hemmagjorda inlagda rödbetor och stekt ägg.

I onsdags var jag äntligen någorlunda hostfri så på kvällen mötte jag upp några vänner för middag på relativt nyöppnade Teaterkällaren. Jag körde på en pizza bianco med blomkålscrème, syltad lök och svarta oliver och en liten ostbricka med knäckebröd till det.

I torsdags var vi på Halloween på Liseberg tillsammans med min bror och familj (+resten av Göteborg…) och pga iskallt tog vi oss upp till hamburgerhaket på Liseberget och festade till det med burgare, pommes, dipsåser och gud vet allt till samtliga i gänget.

I fredags var vi bjudna på middag hos våra vänner och de bjöd på en helt ljuvlig förrätt – en ugnsbakad Monte D’or med vitlök och en skvätt vitt vin som vi doppade bröd i. Till varmrätt åt vi en helt fantastisk färsk, svampfylld pasta med svamppesto, parmesan och rucola och till efterrätt hade Nina svängt ihop en röra på crème fraiche och vit choklad som vi åt tillsammans med  finhackad mango och ingefära.

I lördags gjorde jag kåldolmar som fylldes med fint hackad lök, tärnad palsternacka och kvarngryn (och i Calles var det även blandfärs). Kåldolmarna åt vi med kokt potatis och skysås.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit aubergine och halloumi som vi stekte i olivolja och sedan kryddade med sumak och pressad citron. Till det åt vi korv (min favorit är Anammas chorizo).