Det amerikanska valet, alltså. Jag orkar inte (för att citera Ginna Lindberg). Kan det här spektaklet bara vara över så jag slipper fundera och vara orolig över att en bufflig man med noll självinsikt blir vald till president? Måtte den 8 november komma SNART och måtte nästa president vara en KVINNA. Som jag önskar att jag fick rösta.

Vet ni om att Hillary Clinton alltid har med sig en flaska tabasco i sin handväska? Det är sant. Tabasco i all ära men här om dagen gjorde jag en egen stark sås, eller snarare en röd, slät salsa på torkad chilifrukt. Nästa gång ska jag prova att tillsätta chipotlepasta för att få lite rökig smak på salsan, kan nog bli gott!

Röd salsa

3 dl sås, ungefär

20 cocktailtomater

3 torkade chili guajillo

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, tunt skivad

0,5-1 lime, saften

ev vatten att späda med

salt

Sätt ugnen på 225°. Lägg chilifrukterna i en skål, täck med kokande vatten och låt stå i 15-20 minuter. Halvera tomaterna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter tills tomaterna blivit ordentligt varma och bubbliga. Dela chilifrukterna på längden och plocka bort kärnorna. Dela frukterna i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med tomaterna, löken och vitlöken. (OBS – tycker du inte om när det är för stark, tillsätt lite chili åt gången och smaka dig fram!) Pressa över lime och mixa slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt vatten tills du får önskad konsistens, jag tycker om när den är ganska rinnig. Smaka av med salt. Vill du ha salsan extra-extra slät kan du pressa genom sil.