Den här veckan har jag dragits med hosta som vägrar att gå över men trots det har vi hunnit med trevligheter såsom födelsedagsfirande för Calle och en mini-weekend i Köpenhamn. I matväg har det varit högt och lågt med en del favoriter i repris – såhär gick det för oss veckan som gått:

I måndags firade vi Calles födelsedag på Familjen och jag beställde in en liten ostbricka till förrätt (så himla goda ostar!) och kroppkakor med spenat och svampbuljong till varmrätt. Lika gott som alltid!

I tisdags gjorde vi en daal med kokosmjölk och spenat som vi åt med papadums och Zetas femgrynsblandning. För övrigt en av de godaste rätterna jag vet att ha med i matlådan dagen efter.

I onsdags blev det snabb middag – en krämig pastasallad med pesto, fetaost, purjolök, klyftade tomater och crème fraiche.

I torsdags kom vår vän Emelie på besök och vi bjöd på (fredags-) pizza!

I fredags åkte vi till Skåne och till middag hade mamma förberett en tomat- och rucolapaj med verdesås och fyllda auberginerullar.

I lördags åkte vi mot Köpenhamn! Lunch åt vi på Öl & Bröd, eftermiddagsbubbel drack vi på vår favorithotellbar på Radisson Blu Royal och middag intogs på Spontan, restaurangen som huserar på Brus, ett nyöppnat bryggeri  i Norrebro. Vi åt en fyrarätters meny som var helt fantastiskt! Rekommenderas varmt.

Idag är det söndag och vi kom till Göteborg för några timmar sedan. TIll middag har vi ätit falafelPitabröd hade vi i frysen och falafelsmet likaså. Som tillbehör gjorde vi snabbpicklad rödkål, en sallad på tomat, gurka och tunt skivad rödlök (marinerad i citronsaft så att den blir lite mildare) och en enkel sås på yoghurt, tahini, riven vitlök och citronsaft.