Vi har haft en fin vecka! I matväg har vi kylskåpsrensat, blivit bjudna på middag tre (!) gånger och rullat hatt ute en gång. Inte allt för mycket matlagning, med andra ord. Såhär gick det för oss veckan som gått:

(Och just det, har ni skördat äpple och vill ha tips på vad ni kan göra med godsakerna – kolla in här för inspiration.)

I måndags firade vi in veckan med middag och spelkväll hos vänner. De bjöd på pizza (hurra!) med PIZZADIP (hurra igen!) och en uppsjö av goda ostar till efterrätt. Tänk om alla veckor startade såhär.

I tisdags kom Bibbi över på middag och vi bjöd på köttbullar alternativt vegetariska biffarkokt potatis, brunsås och rårörda lingon. Som tillbehör hade vi även kokt brysselkål med havssalt och en tomat- och löksallad.

I onsdags gjorde vi ett kylskåpsrens och fick ihop en ljummen sallad med ugnsrostade rotfrukter, fetaost och belugalinser som vi åt tillsammans med en kall yoghurtsås med tahini, riven vitlök och pressad citron.

I torsdags hälsade vi på min bror med familj och när vi alla ramlade innanför dörren efter att ha badat hela eftermiddagen dukades det fram tacos, till barnens min stora förtjusning.

I fredags såg vi Kings of Convenience på Pustervik och innan konserten gick vi till Natur och åt middag och drack bubbel. Jag åt deras vegetariska meny som var alldeles ljuvlig! Till förrätt åt jag pumpa och rödbetor med saltrostade valnötter och till varmrätt kantareller, tryffel och potatis. Efterrätt? Japp. Glass, såklart.

I lördags var vi på middag hos Magnus och Sara och de bjöd på wokat! Pak choi, salladskål och en massa andra goda grönsaker med sesamstekta ägg och ris. Till efterrätt hade de gjort en helt fantastisk chokladmousse med apelsinsmak.

Idag är det söndag och vi avslutade veckan på precis samma sätt som den startade – middag med vänner, pizza och pizzadip. Yay!