Igår åkte vi till Orust och på väg upp körde vi inom Kåhög och köpte mjölk och svängde inom den fina lanthandeln vid Tavlebord för att bunkra kål, Orust-rostat kaffe och kalvdans. I morse öppnade vi dessutom en flaska av vår alldeles egna äpplemust till frukost och den var ljuvlig! Såhär gick det för oss i matväg veckan som har gått:

I måndags hade vi MBT (=MatBloggsTräff) hemma hos oss med tema färgglad höst-i-öst (!) och mitt bidrag var (ett inte speciellt färgglatt) surdegsbröd med kummin. De andra hade med sig godsaker som dillsyrad kålrabbi, frittata med kålrot, kikärtsbiffar, kålsallad med morötter och nästan bäst av allt – Pernillas uppsjö av kakor. Vi fick smaka på bland annat hemmagjorda gräddbullar, chokladkaka och kaneltryfflar.

I tisdags gjorde vi någon slags variant av en nachostallrik. Calle friterade majstortillas och jag fixade tillbehören: svarta bönor kokta i kokosmjölk, Anammas sojafärs, avokado, gräddfil, salsa (Santa Marias chunky, min favorit om vi inte gör själva) och riven ost.

I onsdags var planen raggmunkar men pga tidsbrist slirade jag inom affären på väg hem och plockade på mig ett paket färsk, fylld pasta. När vi kom hem kokade jag ihop en tomatsås med basilika och till det hela hade vi en enkel tomat- och mozzarellasallad.

I torsdags gjorde jag en sallad som Pernilla har tjatat pratat om i en evighet. Jag gjorde dock vissa ändringar, så i vår var det kikärtor, grönsallad, kvarngryn, picklade päron, gorgonzola och kanderade valnötter. Till salladen åt vi smörstekta rotselleriskivor.

I fredags var det i sedvanlig ordning pizzafredag och våra vänner kom över och firade med oss. Innan pizzan drack vi Calles magiska Bloody Marys och efter pizzan åt vi hemmagjord lakritsglass.

I lördags åkte vi till landet och på kvällen åt jag en ljummen sallad med brysselkål, gröna bönor, svamp och svarta bönor (och de andra åt torskrygg till). På salladen ringlade jag en dressing på brynt smör, schalottenlök, vitlök och olja. Till efterrätt åt vi kalvdans med hallonsylt.

Idag är det söndag och vi kom just tillbaka till stan. Ikväll ska vi äta raggmunkar som Calle står och steker as we speak. Till raggmunkarna har vi rårörda lingon och en vit- och rödkålssallad med äppelcidervinäger, rapsolja, salt och nymald svartpeppar.