Efter några helger med flängande är det alltid skönt att bara vara hemma. De senaste dagarna har vi hängt med kompisar, gjort Bloody Marys som på Mr P och handlat mjölk på Kåhög. En bättre helg!

I måndags gjorde vi biff stroganoff efter Tommy Myllymäkis recept. Supergott! En variant med lövbiff till Calle och en med strimlade sojafiléer till mig. Till stroganoffen hade vi femgrynsblandning, grovt hackad (slätbladig) persilja och pappas saltgurka.

I tisdags gjorde jag en variant på grytan som Minna och Manne bjöd på i fredags. Aubergine, tunt skivad fänkål, lök och kikärtor som fick koka in med körsbärstomater på burk och kryddade med rökt paprika och spiskummin. Till grytan åt vi couscous.

I onsdags blev det mat från Texas Longhorn här nedanför! Jag åt som alltid vegetariska fajitas (hastigt stekt paprika och lök med vegetarisk biff) med med massa goda tillbehör – bakade svarta bönor (så goda!) med jalapeños, pico de gallo, gräddfil och guacamole.

I fredags var vi bjudna på AW hos några vänner i Vasastan så vi firade in fredagen med pizza (de andra körde lyxvariant med salami och rucola och jag kronärtskocka, svamp och rödlök) och äpplepaj med vaniljsås.

I lördags startade vi dagen med att först baka briochebröd och sedan gå till Saluhallen för att köpa kött till Calle (och chokladpraliner från Kanolds till mig…). På kvällen gjorde vi burgare (jag fick till en riktigt bra veg, återkommer med recept!) som vi toppade med chipotlemajonnäs, färsk jalapeño och saltgurka. Till burgarna åt vi sötpotatispommes.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit pitabröd (perfekt att ha i frysen!) som vi fyllde med gårdagens burgare, tomat- & löksallad, tunt skivad vitkål med äppelcidervinäger, rapsolja, salt och svartpeppar och en väldigt enkel kall sås på gräddfil, harissa och tomatpuré.