Vi kom nyss hem från Malmö och jag var så oändligt förutseende i fredags att jag förberedde söndagens middag redan då. Den här veckan har vi annars ätit allt från kylskåpsrensquesadillas med svamp och purjolök till caesarsallad på grönkål. En bra vecka, helt enkelt!

Nästa vecka ska jag baka en laddning surdegsknäcke (om allt går vägen med min surdegsgrund…), och så ska jag göra den här jordnötsfudgen (!!!) och bjuda mina kollegor på. Vill du förreste ha tips bra ( och söta) brunchrecept till nästa helg – kolla in här!

I måndags värmde jag på några kikärts- och quinoabiffar som jag hade kvar sedan söndagens middag. I kylskåpet hade jag dessutom massor med vaxbönor som vi fick med förra Ekolådan så de förvällde jag lätt och strödde sedan över havssalt och blandade i en klick smör. Som tillbehör hade jag isbergssallad som jag dressade med massor av vitvinsvinäger, olivolja och persillade.

I tisdags åt vi en sorts caesarsallad, men inte alls som den vanliga utan med grönkål som vi masserade med caesardressing och sedan blandade med hyvlad parmesan. Till salladen åt vi de sista av kikärts- och quinoabiffarna jag gjorde i söndags.

I onsdags kom jag hem lite senare och var inte alls sugen på att laga mat så jag gjorde enklast möjligast – mosade avokado, blandade med lite gräddfil, öste upp på två smörgåsar och toppade med chiliflakes. Jag åt även en stor skål med filmjölk med kanel.

I torsdags åt vi quesadillas som vi fyllde med stekt svamp, purjolök, svarta bönor (mixade med limejuice och salt så att det blev en pasta) och riven, lagrad ost. Till quesadillasen åt vi en enkel tomatsalsa (hackade tomater, tärnad avokado, finhackad rödlök och pressad lime) och picklad rödkål (koka enkel lag av socker, ättika och vatten, riv rödkål med mandolin och blanda ner) som jag fixat tidigare i veckan.

I fredags kom vi ner till Malmö lagom till middagen och våra vänner bjöd på en gryta med bland annat aubergine, kikärtor och körsbärstomater. Grytan hade Manne smaksatt med rökt paprika och jag, som möjligtvis har varit lite tveksam innan, blev såld. Otroligt gott! Grytan toppade vi med flagad mandel och som tillbehör hade vi couscous.

I lördags var vi på 2-årskalas och när alla gästerna hade gått beställde vi mat från Spoonery. Alla beställde olika saker och jag slog till på en vegansk hot pot med linser, sötpotatis och kokosmjölk.

Idag är det söndag och vi ska snart äta en bönchili som jag alltså förberedde i fredags. Till chilin har vi som vanligt gräddfil, koriander och lagrad riven ost. Och bröd att skopa upp härligheten med, såklart.