Det har varit en lång vecka, minst sagt, som har avslutats på landet. Vi har varit på slöjde- och skördefest på ön och vi kom hem med några riktiga godbitar. I matväg har vi bland annat gjort fantastiskt god falafel på gula ärtor, och så har vi  varit ute och rullat hatt med våra vänner.

Veckan som kommer har jag en hel drös med recept som jag vill prova, bland annat den här äppelsangrian (hej, höst!) och den vispade ricottan (i det här receptet) som jag har tänkt äta till ugnsrostad pumpa. Och hörni, är ni sugna på kladdkakor bidrar jag med ett recept här.

I måndags åt vi falafel på gula ärtor med en hel drös tillbehör: nygräddade pitabröd, snabbsyrad rödkål, tahinisås (yoghurt, tahini och pressad citron), en enkel sallad på gurka, tomat, rödlök och mynta och på toppen – pappas saltgurka. Fem av fem möjliga prickar! Magiskt gott.

I tisdags var jag, Calle och Clara ute och rullade hatt med våra vänner för att fira Sara som fyllde år. Vi hamnade på Beerista här i krokarna och älsk på det faktum att vi kunde sitta på uteserveringen! Calle åt pizza med nötfärs och jalapenos, Magnus och Sara beställde varsin burgare och jag slog till på en getostsallad med jordgubbar och sötpotatispommes till det.

I onsdags blev det kylskåpsrens vilket resulterade i tortillabröd från frysen som vi fyllde med Anammas vegofärs (kryddad med tacokrydda och blandad med de här gröna chilisarna som är stapelvara i vårt skafferi), salsa på tomat, lök och limejuice, picklad blomkål, riven cheddarost, gräddfil, stark sås och tunt skivad rödkål.

I torsdags var det kalas för mitt äldsta syskonbarn och vi blev bjudna på TACOS med mängder av tillbehör! Till efterrätt hade Tilda beställt en helt fantastisk glasstårta med maräng och nutella.

I fredags åkte vi till landet och till middag åt vi trattkantarellsoppa som vi åt tillsammans med kex, en jättebit appenzeller och plommonmarmeladen jag gjorde för några veckor sedan.

I lördags var vi på slöjde- och skördefest och hem kom vi med alla möjliga godsaker, bland annat ett gäng ostar, honung och yoghurt. Till middag åt vi den ljuvliga broccolin med färskost, och till broccolin åt vi stekt potatis, oxfilé (till de andra), marinerade kikärtor och chilibearnaise. Till efterrätt åt vi ostarna vi köpte med oss hem.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en kålsallad med lime, avokado och pumpa (enligt recept från Rebecka, SÅ god att hjärtat hoppar över ett slag) och kikärts- och quinoabiffar.