Den här veckan har det inte blivit någon ordning på maten. Vi har varit sjuka, och sen har det ju varit 25 grader varmt om kvällarna så vi har köpt med oss mat och ätit i parken. Dessutom var vi bjudna på middag hos vänner i fredags, och i lördags var vi ute och rullade hatt. Och idag – idag är det ju söndag, och vi har ätit pizzan som vi aldrig åt i fredags. Håll till godo vänner, den tunnaste (?) baklängesmatsedeln i historien:

(Och just det! Har du några minuter över så läs den här artikeln i Esquire om Anthony Bourdain och Barack Obama!)

I måndags började sjukstugan så jag struntade i att äta middag och nöjde mig istället med mannagrynsgrötgrahamsbullar och en kopp te. Mannagrynsgröt, eller möjligtvis havregrynsgröt, är för övrigt comfort food på hög nivå när jag är sjuk.

I tisdags mådde jag bättre men Calle desto sämre så jag pallrade mig bort till Danilo för att gå på AW med mina kollegor. Jag slog till på en pizza med kronärtskocka och pesto.

I onsdags var jag sämre igen men fick i alla fall i mig lite pasta arrabiata till middag, utan parmesan dock men med extra mozzarella.

I torsdags var det alldeles för fint väder för att äta middag inne så vi köpte med oss mat och satte oss vid Näckrosdammen så att Clara kunde leka på lekplatsen . Calle slog till på sushi och jag köpte med mig en vegetarisk burrito från Wrapped.

I fredags var vi på middag hos vänner och de bjöd på Lotta Lundgrens finfina öppna lasagne med ricotta, spenat, svamp och mandelpesto. Till den åt vi en stor grönsallad och till efterrätt vår gemensamma besatthet – Marabou Black. Har ni smakat? OBS VARNING. Beroendeframkallande.

I lördags hade vi en heldag på stan tillsammans med vänner och förutom att spendera typ hela eftermiddagen på en uteservering åt vi middag på Familjen (svampsoppa till förrätt, savoykål med getost till varmrätt och ostbricka till dessert) och drack drinkar på Stranger (rekommenderas!). Innan vi gick hem avslutade jag och Calle kvällen på Mr P där det serveras en av de bästa Bloody Marys jag vet.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit pizza med kronärtskocka, inlagd paprika (hemmagjord, mmm) och mozzarella. Och så en rödkålssallad med äppelcidervinäger till det!