Jag har ätit en hel del kål den här veckan. Picklad rödkål, blomkålsstuvning, grönkålschips, grönkålssallad, vitkålssallad… Förutom att äta kål har jag gjort lakritsglass och bakat bröd, och så har vi varit i Stockholm och hälsat på våra vänner. Såhär gick det för oss i matväg den här überfina sensommarveckan i mitten av september:

I måndags var vi i Kivik hela dagen så när vi slirade in på vår gata bestämde vi att det fick bli något snabbt och enkelt till middag. Jag slängde ihop en omelett som jag toppade med tunt skivad rödlök, soltorkade tomater och svarta oliver. Till omeletten åt vi knäckebröd med lagrad ost och en enkel vitkålssallad.

I tisdags gjorde vi en av mina favoriträtter – blomkålsstuvning. Till blomkålen åt vi marinerade kikärter (som fått gotta till sig i olivolja, pressad citron och citronzest några timmar) och resterna av vitkålssalladen från dagen innan.

I onsdags kom jag till Göteborg långt senare än planerat på grund av otaliga vägarbeten med tillhörande bilköer på väg hem så när jag väl kom innanför dörren blev det fil, granola och gramhamsbullar från frysen som fick duga som middag. Inte fy skam det heller, faktiskt.

I torsdags kom våra vänner över på middag och vi bjöd på en uppsjö av små rätter. Ann-Louises grönkålssallad med tranbär och fetaost, ugnsbakad pumpa med fetaost och pumpakärnor, zucchinibröd med marinerad paprika och inlagd portabellosvamp och bondbönsallad med vinaigrette. Till efterrätt åt vi lakritsglass.

I fredags kom vi till Stockholm och våra vänner hade såklart fixat fredagspizza! Toppad med grillad paprika, svarta oliver, mozzarella och pesto. Och så ett gott rödvin till det.

I lördags var det bara jag och Johannah hemma på kvällen så till middag gjorde vi burritos som vi fyllde med svarta bönor, picklad rödkål, stekt paprika och lök och riven, lagrad ost.

Idag är det söndag och vi kom hem från Stockholm för några timmar sedan. Eftersom vi åt väldigt sen lunch nöjde jag mig med resterna från Claras mat till middag – pasta med pesto och vegbullar från Anamma.